Weird Meetup


Vállalkozás palackozva – fiatal borászok márkaépítése

A 2013. május 30-i beszélgetés több szempontból is rendhagyó volt: egyrészt a Design Terminál adott otthont az eseménynek, másrészt minden eddiginél interaktívabb volt az este, hiszen borkóstolóval zártuk a meetupot.  Meghívott előadóink nem csak a beszélgetés keretein belül válaszoltak a vendégek kérdéseire, hanem a kóstoló során is.

Az este során fény derült arra, milyen büdzsével gazdálkodnak az egyes borászatok a szürettől a palackozásig, és hogy ezen belül annyira elenyésző a marketingre szánt összeg, hogy a márkák “önmagukat”  építik: a magyar piacra termelt mennyiség komolyabb reklámtevékenység nélkül is elfogy, ezért a folyamatosan jó minőséget előállító pincészeteknek előbb-utóbb híre megy, nem csak szűk szakmai berkekben.

A tudatosabb, egységesebb megjelenést segíthetik olyan fiatal grafikusok, akik ismerik a nemzetközi és hazai kreatív trendeket, így a magyar pincészetek számára is tudnak új utakat mutatni. Szintén a “második generáció” előretörését támogatják az olyan kezdeményezések, mint a DiVino Borbár, mely csak fiatal, másodgenerációs borászok termékeit kínálja.

Mint megtudtuk, és mint azt a megjelent borászok is tanúsították, Magyarország borvidékei között létezik egyfajta szakmai konszenzus az elfogadható és nemzetközi sikerre vihető minőséget illetően, ám ez inkább az egyébként is összetartó borászok közösségét jelenti, nem egy előre meghatározott irányvonalat.

Előadóink voltak:  Bukolyi Marcell (borász), Demeter Endre (borász), Kiss Miklós (dizájner), Kitzinger Szonja (a Divino sajtósa) és Losonci Bálint (borász).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: